Coronacrisis

De coronacrisis

De coronacrisis kan voor jou als zzp’er een groot effect hebben. Misschien heb je minder of zelfs helemaal geen werk meer. Je tarief zou onder druk kunnen komen te staan, doordat er minder vraag is. Of je hebt onvoldoende buffer opgebouwd om een periode met minder inkomsten door te komen.

Tijd voor zelfreflectie en het verbeteren van je inzicht in je financiën! Onze training is gebouwd om je financiën als zzp’er in beeld te brengen en om met een goed plan financieel gezonder te worden. Door de coronacrisis kan het lastiger zijn om een plan te maken omdat er op dit moment veel dingen onzeker zijn. Met onze training leer je waar je financieel rekening mee moet houden als zzp’er. Met ons dashboard kun je verschillende scenario’s berekenen welke je inzicht geven in je financiële situatie en het effect van de coronacrisis. Misschien heb je nu wel tijd om na te denken over je toekomst als zzp’er. Juist in deze tijd is dit belangrijk. En ook na de coronacrisis kun je de gevolgde training en het dashboard goed gebruiken om financieel gezond de toekomst in te gaan of financieel weer gezond te worden. 

Wij hebben hieronder enkele effecten van de coronacrisis benoemd en hierbij aangegeven hoe je de training kunt gebruiken om deze effecten en de impact ervan voor jezelf in beeld te brengen.

Minder werk of helemaal geen werk

Door de coronacrisis kan het zijn dat je minder of misschien zelfs helemaal geen opdrachten meer hebt. Wat voor effect heeft dit op je maandelijkse inkomen? 

Doorloop de volgende stappen om je nieuwe situatie in beeld te brengen:

  • Heb je mogelijkheden om je kosten te beperken en/of je privé uitgaven te verminderen?
  • Wat heb je vervolgens per maand nog nodig aan opbrengsten?
  • Wat is een haalbaar aantal uren wat je de komende maanden kunt factureren? 
  • Wat voor tarief kun je in rekening brengen?
  • Zijn er mogelijkheden om andere werkzaamheden te verrichten? Kun je bijvoorbeeld online diensten aanbieden?
  • Wat wordt je verwachte resultaat? 
  • Hoeveel geld kom je tekort in de maand?

Nu heb je in beeld hoeveel geld je tekort komt. Heb je voldoende buffer om dit tekort op te vangen? Ja? Mooi, dan weet je nu wat je moet doen om niet in de problemen te komen. Nee? Bekijk dan welke regelingen er zijn en ga bijvoorbeeld in overleg met je bank, hypotheekverstrekker of huurbaas om regelingen te treffen. Bekijk voor meer informatie over de regelingen de website van de Kamer van Koophandel.

Tarief

Door de coronacrisis kan het zijn dat je tarief onder druk komt te staan omdat er minder vraag naar zzp’ers is. In ons dashboard kun je het verwachte nieuwe tarief gemakkelijk invullen. Het dashboard rekent vervolgens gelijk uit wat voor effect deze daling in het tarief zal hebben op het door jou gemaakte plan. Komt er in de nieuwe situatie nog voldoende geld binnen om je plan te realiseren? Is dit niet het geval dan zul je meer uren moeten werken of aanpassingen moeten doen in je kosten, privé opnames en/of reserveringen per maand.

Je kunt daarnaast ook kijken of er mogelijkheden zijn je diensten op een andere manier aan te bieden en zo hierdoor een ander tarief per uur te realiseren. 

Buffer

De coronacrisis kan een groot effect hebben op je maandelijkse inkomen. Bij sommige zzp’ers valt het werk volledig weg en bij anderen gaat het om een deel van de werkzaamheden. Een zzp’er heeft niet hetzelfde financiële vangnet als een werknemer in loondienst. Hierdoor is het noodzakelijk dat een zzp’er een buffer heeft en/of opbouwt voor als het even tegenzit. De coronacrisis heeft weer eens duidelijk gemaakt dat een buffer echt nodig is. Tijdens het volgen van de online training leren we je rekening houden met het opbouwen van deze buffer. Zo kun je wellicht tijdens en na deze crisis werken aan een buffer, zodat je er bij een eventuele volgende crisis beter voor staat.

Zelfreflectie

Zit je even zonder werk thuis of heb je het minder opdrachten? Neem deze periode dan eens de tijd om na te denken over je onderneming en ook je financiën. Onze training en dashboard geven je inzicht in hoe je grip kunt krijgen op je financiën. Zo heb je tijden de coronacrisis inzicht in je financiën en kun je na deze crisis een plan maken om financieel weer gezond te worden of te blijven. 

Contact

Heb je vragen? Ben je benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Of op zoek naar een leuke samenwerking? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.