AOV voor zzp'ers

De Resultaatbepalers bepalen het succes van zzp’ers in heel Nederland. In onze online training leren we zzp’ers hoe ze financieel gezond kunnen ondernemen. Daarbij geven we je persoonlijk, eerlijk en kritisch advies, zodat je zelf snapt hoe je je inkomen kunt beïnvloeden en financieel gezond en succesvol kunt ondernemen. Dus ben jij zzp’er en wil je graag weten hoe jij financieel succesvol(ler) wordt? Dan hebben wij de oplossing voor je!

Een zzp’er regelt niets tegen arbeidsongeschiktheid

Een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid is te duur en jij wilt zelf weten waar jij je zuurverdiende geld aan uitgeeft… Niet als het aan het kabinet ligt. Zij heeft bepaalt dat zelfstandigen zich binnenkort verplicht moeten gaan verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Maar waarom?

Wij snappen de irritatie die er onder de zzp’ers leeft. Ondernemen is soms risico’s nemen, voor sommige zzp’ers is een arbeidsongeschiktheidsverzekering inderdaad bijna onbetaalbaar en soms kun je je ook over-verzekeren. Tegelijkertijd steunen wij de verzekeringsplicht. Niet-verzekeren brengt namelijk risico’s met zich mee en veroorzaakt concurrentievoordelen op het moment dat iemand niet verzekerd is (de kosten van die ondernemer zijn namelijk lager). Er is dus ook een andere kant van de medaille.

Werknemers zijn automatisch verzekerd

Of ze nou willen of niet, werknemers zijn automatisch verzekerd bij het UWV. Samen met hun werkgever betalen zij een maandelijkse premie, waardoor zij bij het geval van arbeidsongeschiktheid recht hebben op de zogenoemde WIA. Deze WIA is betaalbaar! Gewoon doordat er gezegd wordt: alle werknemers doen mee. De premie is daardoor gelijk, of je jong of oud bent, gezond of chronisch ziek, want iedereen doet mee.

Binnenkort gaat een werkgroep van werkgevers, vakbonden en zelfstandigenorganisaties de verplichte verzekering verder uitwerken. Zij willen daar een advies over uitbrengen aan het kabinet.

Wat betekent de verplichte verzekering voor jou?

Als je nu nog niets geregeld hebt tegen eventuele arbeidsongeschiktheid, dan zal toekomstige verzekeringsplicht voor jou kostenverhogend gaan werken. Maar hoeveel dan? En bestaat er een mogelijkheid om dit door te berekenen aan jouw klanten? En wist je al dat de betaalde verzekeringspremies een aparte aftrekpost vormen bij je aangifte inkomstenbelasting?

Met onze online training helpen we jou aan inzicht! Zo kun jij precies berekenen hoeveel uur je per week moet factureren om je gewenste netto inkomen te kunnen halen. Wat betekent het vervolgens als je extra verzekeringspremies moet gaan betalen? En welk belastingvoordeel leveren deze premies jou op? Kortom; wat is de impact van de verzekering op jouw situatie? Bereken het nu tijdens onze online training.

Contact

Heb je vragen? Ben je benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Of op zoek naar een leuke samenwerking? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.