Zzp'er worden

De Resultaatbepalers bepalen het succes van zzp’ers in heel Nederland. In onze online training leren we zzp’ers hoe ze financieel gezond kunnen ondernemen. Daarbij geven we je persoonlijk, eerlijk en kritisch advies, zodat je zelf snapt hoe je je inkomen kunt beïnvloeden en financieel gezond en succesvol kunt ondernemen. Dus ben jij zzp’er en wil je graag weten hoe jij financieel succesvol(ler) wordt? Dan hebben wij de oplossing voor je!

Starten als zzp’er

Ben jij van plan om je eigen onderneming te starten? Gaaf! Waarschijnlijk heb je dit al meerdere keren gedeeld met mensen die dicht bij je staan. Wat vinden ze van het idee dat jij hebt? En blijf jij er dan ook nog steeds enthousiast over? Na verloop van tijd wordt het zaak om de stap te gaan zetten: het wordt tijd dat jij als zzp’er gaat starten!

Tip: Voordat je gaat starten is het verstandig om eerst het stappenplan door te nemen.

De aanpak hiervoor kan heel verschillend zijn. Schrijf je je gewoon in bij de Kamer van Koophandel of wil jij eerst uitzoeken wat er allemaal komt kijken bij het starten als zzp’er? Waar moet je dan allemaal aan denken?

Zzp’er worden

Voordat jij als ZZP’er gaat starten is het goed om voor jezelf een aantal vragen te beantwoorden. Eén van die vragen gaat over zekerheid. Als zzp’er heb je minder zekerheid dan wanneer je bijvoorbeeld in loondienst werkt. Hoe ga je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je netto net zo veel of meer gaat verdienen dan in loondienst? Of hoe ga je straks om met zaken als: financiële onzekerheid, het geval van arbeidsongeschiktheid, belastingen, enzovoort?

Verder moet je nadenken over de regels waarmee je te maken gaat krijgen. Gelden er bijvoorbeeld specifieke regels in de branche waarin jij gaat werken? En hoe denk je over je pensioen? Als je start als zzp’er is er niet standaard iets geregeld voor wat betreft je pensioen. Gelukkig heb je wel de mogelijkheden om iets te regelen voor de oude dag.

Uiteraard is het ook belangrijk om er over na te denken hoe jij je klanten gaat bereiken. Hierbij zal je je ook af moeten vragen welke prijs je van deze klanten gaat vragen. Twijfel je nog ergens over? Start dan eens met een ondernemingsplan op hoofdlijnen op één A4-tje. Deze is gratis te downloaden!

Maak jouw financiële plan als zzp’er 

Ben jij nu klaar om de stap te zetten? Bijna! Voordat je als zzp’er gaat starten moet je er nog voor zorgen dat je jouw onderneming een boost geeft. Dit kun je doen door onze online training te volgen. Met ons ondernemersdashboard als basis maak je dan een jaarplan voor je eigen bedrijf. Zo krijg je inzicht in:

  • Je maandelijkse netto inkomen. Daarbij rekening houdend met belastingen en eventuele premies voor arbeidsongeschiktheid en pensioen.
  • Het aantal dagen en uren dat je moet werken om dit netto inkomen te halen.
  • De verwachte winst na belasting op jaar-, maand- en uurbasis.

Ben jij er klaar voor?

Inschrijven als zzp’er

Tijd om de stap te zetten: je vult het inschrijvingsformulier van de Kamer van Koophandel in, waarna je op gesprek mag komen bij een vestiging van de Kamer van Koophandel bij jou in de buurt. Laat je inschrijven als eenmanszaak! Hiervoor heb je een geldig legitimatiebewijs nodig en het is handig om vooraf een bedrijfsnaam te bedenken. Binnen een half uur sta je weer buiten en ben je officieel ondernemer. Op naar een succesvolle toekomst!

 

Sparen met de Resultaatbepalers

Contact

Heb je vragen? Ben je benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen? Of op zoek naar een leuke samenwerking? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.